قطعات آسانسور - قیمت و فروش انواع قطعات آسانسور

ارسال: بروز رسانی: ۱۳۹۴/۴/۹

قطعات آسانسور - قیمت و فروش انواع قطعات آسانسور

قطعات آسانسور

مطابق استاندارد و مقررات حفاظتی آسانسورها، کلیه اجزای آسانسور می‌بایست به درستی طراحی شده و دارای ابعاد و ساختار مکانیکی و الکتریکی صحیحی باشند. همچنین بر اساس استاندارد آسانسور، کلیه اجزای تشکیل دهنده آسانسور می‌بایست از مصالح مرغوب ساخته شده و فاقد هرگونه عيوب ساختاري و داراي كيفيت و مقاومتی متناسب با نوع آسانسور باشند. به طور معمول اجزا و قطعات تشكيل دهنده آسانسور متشکل از سه بخش شامل قطعات مکانیکی آسانسور، قطعات الکترومکانیکی آسانسور و قطعات الکترونیکی آسانسور می‌باشند.
 

قطعات مکانیکی آسانسور

 سیستم مکانیکی آسانسور شامل قطعاتی نظیر کابین آسانسور (Car)، درب طبقات آسانسور (Landing Door)، ریل‌ راهنما (Guide Rail)، سیم بکسل (Wire Rope)، گاورنر، پاراشوت و وزنه تعادل می‌باشند.

کابین آسانسور

کابین آسانسور (Cabin یا Car) اتاقکی است که کالا یا مسافران را در خود جای می‌دهد. کابین آسانسور در دو نوع کلی کابین فلزی و کابین شیشه‌ای (پاناروما) موجود می‌باشد. کابین‌های فلزی آسانسور در انواع مختلف و با تزئینات متفاوتی نظیر کابین تمام استیل، کابین فرمیکا استیل و ... ارائه می‌شوند. کابین شیشه‌ای آسانسور نیز در واقع دارای اسکلتی فلزی بوده و جنس دیواره آن از نوعی از شیشه خاص (به نام لمینت) می‌باشد. قيمت كابين آسانسور بسته به نوع، گنجايش و تزئينات آن بسيار متفاوت مي‌باشد. به عنوان نمونه قيمت كابين آسانسور فلزي 4 يا 6 نفره بسته به نوع تزئينات داخل كابين بين 2 تا 6 ميليون تومان مي‌باشد.

درب طبقات آسانسور

درب طبقات آسانسور ممكن است به شكل اتومانيك يا لولايي باشند. قرار گرفتن انواع درب طبقه آسانسور در كنار انواع درب كابين آسانسور، انواع مختلفي از درب آسانسور نظير درب تمام اتوماتيك سناترال، درب تمام يا نيمه اتوماتيك تلسكوپي و ... را به وجود مي آورد. قطعاتي نظير قفل درب آسانسور يا فنر درب آسانسور روي درب طبقات نصب مي‌گردند.

ريل راهنماي آسانسور

ريل راهنماي آسانسور (Guide Rail) نقش هدایت کننده كابين را عهده‌دار بوده و از نوسانات و حركات افقي كابين (ناشي از حرکت مسافران يا بارهاي ناهمگون) جلوگيري مي‌كند. به همين دليل به ريل آسانسور ريل راهنما نيز گفته مي‌شود. ريل راهنماي آسانسور مي‌بايست از جنس سخت (صلب) بوده و اتصالات و متعلقات آن تحمل نيروهايي نظير نيروي ناشی از عملكرد ترمز ایمنی (پاراشوت) را دارا باشند.

سیم بکسل آسانسور

سیم بکسل آسانسور مجموعه‌ای از رشته‌های کلاف تافته شده از سیم‌های نازک فولادی بوده که وظیفه انتقال نیروی موتور آسانسور به کابین (جهت جابه‌جایی آن) را عهده‌دار می‌باشد. بسته به نوع، قطر، وزن کابین آسانسور و تعداد طبقات ممکن است از 2، 3، 4، 5 یا تعداد بیشتری سیم بکسل استفاده شود. قیمت سیم بکسل آسانسور با توجه به مارک و کشور سازنده متفاوت می‌باشد.

گاورنر آسانسور

گاورنر آسانسور وسیله‌ای مکانیکی جهت فعال‌سازی سیستم ترمز ایمنی کابین (پارشوت) در مواقع لزوم می‌باشد. گاورنر به وسیله سیم بکسل (یا زنجیر) به پارشوت متصل بوده و در مواقع سقوط یا افزایش سرعت کابین از سرعت تعیین شده،  برق موتور آسانسور را قطع و ترمز ايمني را فعال می‌کند. گاورنر در دو نوع گاورنر آونگي و گاورنر گريز از مركز موجود می‌باشند. گاورنر معمول‌ترین روش فعال‌سازی ترمز ایمنی بوده و به آن كنترل كننده مكانيكي سرعت نیز گفته می‌شود.

پاراشوت

پاراشوت (Parachut) ترمز ایمنی مکانیکی آسانسور می‌باشد. این ترمز اضطراری در قسمت بالا یا پایین چهارچوب كابين آسانسور نصب شده و در صورت اعلام گاورنر،  با قفل کردن کابین به ریل‌ها موجب توقف کابین آسانسور می‌شود. پاراشوت آسانسور دارای انواع مختلفی شامل پاراشوت لحظه ای، پاراشوت تدریجی و پاراشوت غلطکی می‌باشند. انتخاب هر یک از انواع پاراشوت‌ها متناسب با نوع و ظرفیت آسانسور و چگونگی عملکرد و سرعت عکس‌العمل آن‌ها صورت می‌گیرد.

وزنه تعادل آسانسور

وزنه تعادل آسانسور (Counter Weight) یا وزنه آسانسور با خنثی کردن وزن کابین آسانسور موجب تسهییل حرکت آن می‌گردد. وزنه‌های تعادل معمولا از جنس بتن، سرب یا چدن بوده که درون یک قاب فولادی چیده و سپس فیکس می‌شوند تا در اثر ضربات احتمالی شکسته یا از قاب خارج نشوند. تعداد وزنه‌های تعادل بستگی به وزن کابین آسانسور و ظرفیت آن دارد. از مهمترین خصوصیات وزنه‌های تعادل می‌توان به مقاوم بودن در برابر ضربه، شکستگی، مقاومت در برابر آتش سوزی و سوانح و عدم استفاده از جوش در ساخت آن‌ها اشاره کرد.
 

قطعات الکترومکانیکی آسانسور

قطعات الکترومکانیکی شامل موتور آسانسور و درب کابین آسانسور می‌باشد.

موتور آسانسور

موتور آسانسور تامین کننده نيروی محرك لازم جهت حركت آسانسور می‌باشد. موتور آسانسور در دو نوع کلی گیربکس دار و بدون گیربکس موجود بوده که به ترتیب به هر یک از این انواع موتور آسانسور، موتور گیرلس و موتور گیربکس آسانسور گفته می‌شود. امروزه شرکت‌های فروش موتور آسانسور انواع و برندهای مختلفی نظیر موتور البرتوساسی و موتور آسانسور الکمپ ایتالیا، موتور آسانسور شیندلر اسپانیا، و موتورهای آکار و آکیش ترکیه را ارائه می‌دهند.

درب کابین آسانسور

درب کابین آساسنور (Car Door) می‌بایست مجهز به سیستم بازشوی اتوماتیک بوده و در انواع مختلف سانترال (وسط باز شو)، تلسکوپی (رو هم باز شو)، اتوبوسی، سماتیک و ... ارائه می‌گردند.
 

قطعات الکترونیکی آسانسور

قطعاتی نظیر تابلو فرمان آسانسور (Control Panel)، شاسی احضار (Operating Panel)، جعبه روزیون، فوتومگنت، مگنت دربازکن و لمینت شالتر تشکیل دهنده قطعات الکتریکی آسانسور می‌باشند.

تابلو فرمان آسانسور

تابلو فرمان آسانسور (Control Panel) در برگیرنده مجموعه مدارهاي فرمان و قدرت آسانسور بوده و وظیفه اصلی آن كنترل عملکرد آسانسور می‌باشد. در واقع تابلو فرمان رابط بین اجزای تشکیل دهنده آسانسور بوده و تمامی دستورات و فرمان‌ها ابتدا به تابلو فرمان و سپس از این تابلو به قطعات ارسال می‌گردند. به همین دلیل به تابلو فرمان آسانسور تابلو کنترل آسانسور نیز گفته می‌شود. تابلو فرمان آسانسور معمولا در موتورخانه نصب می‌گردد.

شاسی احضار آسانسور

منظور از شاسی یا شستی احضار آسانسور (Operating Panel) کلیدهایی است که در طبقات یا داخل کابین آسانسور نصب شده‌اند. شاسی آسانسور نصب شده در طبقات، دارای یک کلید جهت احضار آسانسور و یک صفحه نمایش جهت نمایش موقعیت کابین آسانسور می‌باشد. شاسی آسانسور نصب شده در کابین نیز دارای یک صفحه کلید (برای انتخاب طبقه مورد نظر) و یک صفحه نمایش جهت نمایش موقعیت کابین می‌باشد. شاسی احضار آسانسور می‌تواند به صورت توکار یا روکار در طبقات یا داخل کابین نصب گردد. در داخل کابین آسانسور ممکن است به جای شاسی، از پنل لمسی هوشمند استفاده گردد. از مهمترین مزایای استفاده از پنل آسانسور هوشمند می‌توان به نصب سریع، خلاصه شدن کلیدهای پنل داخل کابین در یک نمایشگر کوچک و امکان انتخاب اسم واحد از لیست اسامی موجود اشاره کرد.

جعبه روزیون آسانسور

جعبه روزیون آسانسور جعبه‌ای فلزی بوده که تجهیزات الکتریکی کابین آسانسور نظیر شاسی احضار، تهویه، روشنایی و ... به آن متصل می‌شوند. جعبه روزیون در واقع رابط بین کابین آسانسور و تابلو فرمان بوده و ایجاد ارتباط و انتقال داده‌ها و فرامین بین کابین و تابلو فرمان را عهده‌دار می‌باشد.  جعبه روزیون در بالای کابین آسانسور متصل شده و درون آن کلیدها و ترمینال‌های مختلفی تعبیه شده است. در هنگام نصب، تعمیر یا سرویس آسانسور، نصاب یا تعمیرکار آسانسور از طریق کلیدهای این جعبه، آسانسور را کنترل می‌کند. جعبه روزیون دارای دو نوع ساده و کارکدک می‌باشد.

فوتومگنت آسانسور (سنسور مغناطیسی)

دو سنسور ریدرله آهنربایی می‌باشند که جهت شناسایی موقعیت کابین در چاه آسانسور استفاده می‌شوند. این دو سنسور شامل سنسور توقف (یا سنسور استوپ طبقه) و سنسور دور انداز بوده که روی کابین آسانسور نصب و توسط تراول کابل به تابلو فرمان متصل شده‌اند. هنگام قرار گرفتن این سنسورها مقابل آهن‌ربای نصب شده در هر یک از طبقات، سیگنالی به تابلو فرمان ارسال می‌شود. سنسور دور انداز برای تبدیل دور تند آسانسور به سرعت کند، و سنسور توقف برای توقف کابین در صورت همسطح شدن کابین در طبقات استفاده می‌شود.


قطعات آسانسور ،  قیمت قطعات آسانسور ،  فروش قطعات آسانسور ،  قطعات آسانسور هیدرولیک




مجموعه قوانین | انتقاد و پیشنهاد | درباره ما