آسانسور | انواع آسانسور

ارسال: بروز رسانی: ۱۳۹۴/۱/۲۳

آسانسور | انواع آسانسور

آسانسورها از لحاظ نحوه اعمال نیروی محرکه به کابین (عملکرد موتور) متفاوت بوده و به به چهار دسته آسانسورهای کششی، آسانسورهای هیدرولیک، آسانسورهای وینچی و آسانسورهای مغناطیسی تقسیم می‌شوند.

  • آسانسور کششی: در آسانسورهای کششی جهت انتقال نیروی محرکه از موتور به کابین از کابل‌های فولادی (سیم بوکسل) استفاده می‌گردد. بدین منظور موتور در بالای چاه آسانسور نصب و توسط سیم بکسل به قاب آسانسور متصل می‌شود. در این سیستم در کنار آسانسور وزنه‌هایی به نام وزنه‌های تعادل قرار داده می‌شود. این وزنه‌ها درون قابی به نام فریم وزنه قرار گرفته و از آن‌ها جهت استفاده بهینه از قدرت موتور (برای کمک در بالابردن آسانسور) استفاده می‌شود. معمولا در مواردی که تعداد توقف و ترافیک سیستم بالا بوده و نیز سرعت سیستم بالاتر از ۰٫۵متر بر ثانیه باشد استفاده از این نوع آسانسورها توجیه اقتصادی و فنی بیشتری دارد. از نظر کنترل سرعت این سیستم دارای انواع: تک سرعته (AC1)، دو سرعته (AC2) و کنترل سرعت هوشمند (VVVF) می‌باشد.
  • آسانسور هیدرولیک: در آسانسورهای هیدرولیک نیروی محرکه با فشار یک سیال (روغن) توسط پمپ مکنده ایجاد شده و به جک‌های هیدرولیکی منتقل می‌گردد. بنابراین در این نوع آسانسورها، سیلندر و پیستون هیدرولیکی عامل حرکت کابین به بالا می‌باشند. برای حرکت این نوع آسانسورها به پایین از نیروی جاذبه زمین استفاده شده و حرکت به پایین با موتور خاموش صورت می‌پذیرد. آسانسورهای هیدرولیک معمولا فاقد وزنه‌های تعادل بوده که این امر موجب کاهش فضای مورد نیاز جهت نصب آسانسور خواهد شد. حذف موتورخانه در بالای ساختمان یکی دیگر از مزایای این نوع آسانسورها بوده که موجب کاهش بار اضافی در راس چاه آسانسور و نیز حذف صدای استارت موتور می‌گردد. این عامل در کنار حرکت نرم، یکنواخت بدون صدای این آسانسورها موجب آرامش خاطر ساکنین در آپارتمان‌ها می‌گردد. از مزایای دیگر این آسانسورها می‌توان به ضریب ایمنی بالا، مصرف برق پایین و امکان افزایش فضای کابین نسبت به آسانسورهای کششی اشاره کرد. آسانسورهای هیدرولیک اغلب برای ارتفاعات و سرعت‌های کم استفاده می‌گردند.
  • آسانسور وینچی: در این آسانسورها نیروی محرکه از طریق قرقره جمع‌کننده کابل فولادی (سیم بکسل) تأمین می‌گردد. آسانسورهای وینچی می‌بایست دارای وسیله‌ای جهت تشخیص کابل فولادی باشند تا اگر هنگام حرکت به پایین کابین به مانعی برخورد کرد، مدار کنترل را قطع کرده و موجب توقف آسانسور شود.
  • آسانسور مغناطیسی: در این آسانسورها ریل‌ها و تجهیزات متصل شده روی دیوار چاه آسانسور با مغناطیس دائم نقش استاتور موتور و کابین آسانسور نقش روتور را ایفا می‌کنند. با اتصال جریان برق به استاتور، میدان مغناطیسی ایجاد و به روتور القا می‌گردد. میدان مغناطیسی ایجاد شده در نقاطی قطع و با القای جریان برق بوسیله سیم پیچ‌های استاتور، سیم پیچ‌های تعبیه شده روی روتور باردار شده و کابین به حرکت در می‌آید. بنابراین در  این آسانسورها اجزایی نظیر وزنه تعادل، کابل فولادی، موتوخانه و .. وجود نخواهد داشت. آسانسورهای مغناطیسی بسیار ایمن‌تر از آسانسورهای معمولی بوده اما از لحاظ قیمتی بسیار گران‌تر می‌باشند. 

 در کشور ما پیاده‌سازی و فروش آسانسورها اغلب بر اساس سیستم‌های کششی یا هیدرولیک صورت می‌پذیرد.




مجموعه قوانین | انتقاد و پیشنهاد | درباره ما